Een huis kopen op Aruba,
waar moet ik op letten?

Je bent je aan het oriënteren op het kopen of huren van een huis op Aruba. Of je dit nu voor het eerst doet of al eerder op het prachtige eiland hebt gewoond, het is altijd goed om goed voorbereid op pad te gaan. Waar begin je?

Kopen of huren?

Allereerst natuurlijk de keuze of je een huis wil kopen of huren. Wanneer je bijvoorbeeld wordt gestationeerd voor je werk, kan een goede expatservice in een huurhuis die voldoet aan de eisen van je werkgever, precies zijn wat je zoekt. 

Een huis kopen op Aruba kan interessant zijn als je permanent op Aruba wil wonen, of op zoek bent naar een investering voor de lange termijn. Een koophuis kan een goede start zijn voor je pensioen of voor een passief inkomen voor de lange duur. 

Ligging

Nadat je hebt bepaald of je een huis wil kopen of huren, is het van belang te weten in welke stad je wil wonen. Iedere stad op Aruba heeft haar eigen charmes. Ga je voor de bruisende stad of voor de rust en stilte? 

Welke steden zijn er en wat zijn hun charmes?

  1. Paradera
  2. San Nicolas
  3. Oranjestad
  4. Savaneta
  5. Noord
  6. Santa Cruz

Makelaar op Aruba

Als je weet waar je wil wonen op Aruba, kan je op zoek naar een makelaar met huizen in die stad of buurt. Vind een betrouwbare makelaar op Aruba, die samen met jou je woonwensen in kaart brengt, je helpt met het bepalen van je budget en je voorziet van alle informatie die je nodig hebt in de zoektocht naar jouw droomhuis. 

Financiën

Een huis op Aruba heeft naast de vaste lasten ook variabele lasten zoals gas, water en licht en het onderhoud van bijvoorbeeld je tuin of zwembad. De bijkomende kosten verschillen tussen een koophuis en een huurhuis. Bij een koophuis op Aruba heb je bijvoorbeeld de keuze tussen erfpacht en volledig eigendom van de grond. Hou tevens rekening met kosten die de makelaar berekent voor zijn diensten. Laat je van tevoren goed voorlichten over de kosten die komen kijken bij een huis op Aruba. 

Inrichting

Je hebt je droomhuis op Aruba gevonden en het is tijd om te gaan inrichten. Het is goed om te weten dat Aruba een warm zeeklimaat heeft. Dit betekent dat de zoute, vochtige lucht een belangrijke factor is om rekening mee te houden bij het kiezen van je meubels. Op Aruba merk je een schaarste aan mooie meubels, omdat de vraag groter is dan het aanbod. Als je vanuit het buitenland verhuist naar Aruba, kan je ervoor kiezen om je meubels mee te nemen. 

Leven op Aruba

Er zijn nauwelijks fietspaden op Aruba, alles wordt er met de auto gedaan. Wellicht vraag je jezelf af of je er slim aan doet om een nieuwe auto te kopen op Aruba, of je huidige auto mee te verhuizen. Als je kinderen hebt, zal je jezelf willen oriënteren op goede kinderopvang of scholen op Aruba. Doordat je overal dicht bij zee zit, is er een grote keuze aan watersporten op Aruba. Om je op weg te helpen met de meest gestelde vragen, vind je de antwoorden op onze FAQ-pagina