Hoe vind je een betrouwbare makelaar op Aruba?

Het kan voorkomen dat de makelaar die je op het oog hebt wellicht niet de intenties uitdraagt die passen bij jouw woonwens op Aruba. Hoe toets je de betrouwbaarheid?

Duidelijke website

Je krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Welk gevoel hou je over aan de website van jouw toekomstige makelaar op Aruba? Makelaars die zich oprecht aan je willen verbinden om het juiste huis te matchen aan het plaatje van je dromen, zullen je ook willen informeren over alles wat er komt kijken bij het kopen of huren van een huis op Aruba. 

Een betrouwbare makelaar op Aruba kan je onder andere herkennen aan een website met een actueel huizenaanbod. De huizen die er te koop of te huur staan, zijn ook daadwerkelijk beschikbaar. Je vindt informatie over de werkwijze bij koop of huur en je kunt vaak ook referenties opvragen. 

Communicatie

Waar een goede eerste indruk nog meer een rol speelt, is de communicatie. Een makelaar die vanaf dag 1 zijn afspraken nakomt, geeft een goede eerste indruk. Het helpt om na een eerste kennismaking een overeenkomst op te stellen waarin de afspraken die jullie hebben gemaakt, helder zijn opgenomen. Als deze makelaar vervolgens ook goed luistert naar je wensen en jou het gevoel geeft deze wensen te kunnen realiseren in jouw droomhuis, kan het zomaar zijn dat je een betrouwbare makelaar hebt gevonden. 

Actueel huizenaanbod

Nadat je wensen in kaart zijn gebracht, gaat jouw toekomstige verhuurmakelaar voor jou op zoek naar jouw droomhuis op Aruba. De wijze waarop huizen aan je worden gepresenteerd kunnen een belangrijk inkijkje geven in de betrouwbaarheid van de makelaar. Dit is het moment waarop je kunt toetsen of de makelaar goed naar jouw wensen heeft geluisterd en of zij huizen aanbieden die hier goed bij passen. Verloopt het aanbieden van de huizen als vanzelf of heb je het gevoel dat je er achteraan moet zitten? Volg hierin je gevoel.

Garanties

Garantie is natuurlijk niet iets wat je krijgt op een koophuis. Je zit natuurlijk niet te wachten op verborgen gebreken, die kunnen flink in de kosten lopen. Vind een makelaar die bereid is om het gesprek hierover aan te gaan. Wil je echt weten wat je koopt? Vind dan een makelaar die tevens de mogelijkheid biedt om het huis bouwkundig te laten keuren.